annons
Hem » Nyheter » Ducati ny elhojsleverantör till MotoE

Ducati ny elhojsleverantör till MotoE

Ducati tar nu steget in i den elektriska eran. Nyligen slöt de nämligen ett avtal med Dorna Sports om att bli ensam hojleverantör till FIM Enel MotoE (elhojsklassen i MotoGP) under fyra säsonger, 2023-2026.

– Ducati projicerar alltid på framtiden och varje gång vi tar oss an ett nytt område gör vi det för att skapa den bästa möjliga produkten. Vi arbetar på att göra högpresterande elektriska motorcyklar som kännetecknas lätthet, tillgängliga för alla FIM Enel MotoE-VM-deltagare, säger Claudio Domenicali, VD för Ducati Motor Holding

– Vi är mycket stolta över att kunna presentera Ducati som den nya, enda tillverkaren för FIM Enel MotoE World Cup. Med sin otroliga racinghistoria är det en ära att välkomna detta engagemang från en av de mest kända tillverkarna och att ta oss an denna nya utmaning tillsammans, förklarade Carmelo Ezpeleta, VD Dorna Sports.

Några tekniska fakta finns ännu inte men Domenicali är övertygad om att de kommer att få till en lätt hojmodell som på sikt även kommer i landsvägsversion:

– Just vikten är en grundläggande faktor för sporthojar. Låg vikt har alltid funnits i Ducatis DNA och tack vare att tekniken och kemikalierna i batterierna utvecklas snabbt är vi övertygade om att vi kan få ett utmärkt resultat. Vi testar våra innovationer och futuristiska tekniska lösningar på banor över hela världen och gör sedan spännande och önskvärda produkter tillgängliga för alla Ducatister. Jag är övertygad om att vi återigen kommer att bygga vidare på de erfarenheter vi har haft inom tävlingens värld för att tillämpa dem också på produktionscyklar.

Claudio Domenicali och Carmelo Ezpeleta