annons
Hem » Nyheter » DIREKT: Triumph Speed Triple RR

DIREKT: Triumph Speed Triple RR

Allt om MC:s utsände Björn Gunnarsson är iväg och gasar nya Triumph Speed Triple RR. Vi når honom under en bensträckare.

Tjena BG. Hur går det i soliga Spanien?

– Det går fint, fast det vara bara 6 grader i morse när vi gav oss ut på landsvägsetappen. Men nu är det tvåsiffrigt och solen skiner.

Var i Spanien håller ni hus?

– Vi bor i den lilla staden Ronda. Vägarna runt här är helt fantastiska och framför allt så är det nära till min drömbana Ascari där vi ska köra eftermiddagspasset.

Lite kort om hojen nu då?

– När vi körde den vanliga Speed Triple RS i somras på Mantorp så pratade vi mycket om att ”tänk om den kommer med kåpa och lägre styre”. Nu har vi den här! Precis som jag önskat mig.

Du låter nöjd?

– Hojen känns riktigt bra och förtroendegivande. Körställningen är mer framhjulsorienterad och den lilla kåpan ger ett tillräckligt bra skydd.

Det sägs att Trajas personal i din körgrupp är kompisar till dig?

– Javisst. Passande nog har de flugit hit både Maria Costello och Joe Akroyd som föråkare. Helt plötsligt känns det som vi står i depån på Isle of Man och pratar och inte på en racerbana i Spanien.

Hur är tempot? Det brukar ju fort när ett gäng ”gamla” racerförare samlas?

– Tempot är helt perfekt avstämt för hojen. Lagom mycket knäskrap i kurvorna och samtidigt finns det tid att titta på naturen runtomkring.

Det låter som ni har det bra på körningen?

– Finns inget att klaga på. Britterna kallar hojen för en gentlemannaracer och det kan jag skriva under på.

Tack Björn. Fortsätt nu och kör snyggt så ser vi framemot en komplett provkörningsrapport i nästa nummer av Allt om MC.