annons
Hem » Nyheter » DIREKT: Ducati Panigale V4

DIREKT: Ducati Panigale V4

Björn BG Gunnarsson är i Spanien och uppfyller en dröm, nämligen att få köra på den anrika banan Jerez. Men det är inte banan som är huvudanledningen, utan nya Panigale V4. Vi når honom mellan två pass.

Hallå där, hur gård det?

– Bara bra. Det var lite kallt i morse och banan var fläckvis våt så vi har kört med landsvägsdäck och standardinställningar på hojen. Men nu i eftermiddag blir det slicks och racekonfiguration för hela slanten.

Berätta lite mer om hojen.

– Det Ducati främst gjort är att få den mer lätthanterlig. Den är uppdaterad lite här och var, men den ska fortsatt ses som en gatlegal banhoj, snarare än en landsvägsmaskin. Dämparna är uppgraderade till Öhlins senaste, men det roligaste är att dom släppt på restriktorn, så att det är fullt vrid på samtliga växlar utom ettan när elektroniken är inställd för race.

Har du kunnat ge Johann Zarco, som blev femma i årets MotoGP några bra tips?

– Haha, han körde före och visade mig bästa spår. Jag hängde på, men då körde han nog bara på en tiondel av sin kapacitet. Men han berättade att han faktiskt tränar med en Panigale V4 när hans MotoGP-hoj inte är tillgänglig. Då är han 6 sekunder långsammare runt Jerez.

Hälsa Johann och kör försiktigt, hörru!

– Nä, här ska inte fegas. Du får en fullständig rapport framöver.