annons
Hem » Motorcykel » Cake till Nationalmuseum
Cake har fått mängder av priser för sin design, något Nationalmuseum nu vill uppmärksamma.

Cake till Nationalmuseum

Vi skrev alldeles nyligen att den svenska elhojstillverkaren Cake har en landsvägsversion färdig. Nu meddelar företaget att deras offroad Kalk hamnar på Nationalmuseum i Stockholm. Detta efter att ha vunnit inte mindre än 15 internationella designpriser sedan starten i början av 2018.

”Vi förvärvar modern design som vi tror kan ha en inverkan på framtida design och som har estetiska kvaliteter. När det gäller Kalk har den ett innovativt förhållningssätt till hållbarhetsproblemet, bibehållet glädjen att få köra en hoj med attityd”, säger Cilla Robach, intendent på Nationalmuseum.

”En sann ära! Vi fick ett brev som ödmjukt frågade om vi kunde överväga att Cake Kalk Electric Motorcycle blev en del av Nationalmuseums samlingar och självklart sa vi ja”, säger Stefan Ytterborn, grundare och VD för Cake.

Nationalmuseum är en myndighet med mandat att bevara kulturarv och främja konst, intresse för konst och kunskap om konst. Samlingarna består av målning, skulptur, ritningar och tryck från 1500-1900 och tillämpad konster, design och porträtt från tidiga medeltiden fram till idag.

Cake har fått stor uppmärksamhet för sin innovativa design.