annons
Hem » Nyheter » Brittiska CCM återuppstår

Brittiska CCM återuppstår

Offroadspecialisten CCM gick i konkurs sent i våras. Nu har företaget köpts upp av Alan Clews, grundaren till märket, och hans familj. Produktionen av nya hojar väntas komma igång i januari 2005. Några nya modeller eller uppdateringar väntas dock inte komma på –05:orna. Hojarna tas in till Sverige via en importör i Danmark.

Företaget grundades 1970 och köptes 1998 upp av James Robson med familj. Kapital pumpades in i verksamheten och nya modeller utvecklades. Bolaget seglade upp som näst största hojföretag i England efter Triumph.

Man har hela tiden haft fokuset inställt på offroadsegmentet. Motorerna har under senare år levererats av Suzuki. En 650-kubiksstånka och en 400-dito. För att bredda sig utvecklades också ett antal supermotardversioner.

Nu är man alltså tillbaka efter konkursen och det nya bolaget ser framtiden an med tillförsikt, eller som Alan Clews själv skriver i ett faxutskick: ”CCM är varken det första eller sista motorcykelföretaget att gå i konkurs men jag kan garantera att vi ska göra allt i vår makt för att nu återupprätta vårt stolta märke”.