annons
Hem » Motorcykel » Björn är snabbaste svensk genom tiderna
Björn Gunnarsson, flankerad av team och vänner samt tillresta supportrar.

Björn är snabbaste svensk genom tiderna

Ja, åtminstone på Isle of Man. Det handlar så klart om Allt om MC:s medarbetare Björn Gunnarsson, som i lördagens Superbikelopp över sex var lyckades nå en snittfart på hiskeliga 123.480 mph (198,72 km/h) runt den över sex mil långa banan. Maskinen rekordet sattes på var en racekittad BMW S 1000RR.

Så här skriver Björn själv om det hela:

”Jag hade lite farhågor inför dagens (lördagens, reds anm) tävlingar eftersom jag fått en inflammation i vänster biceps som under gårdagen spridit sig till triceps och armbåge. Tack och lov hade vi med hjälp av inflammationshämmande piller, salvor, ispåsar, massage och tejpning lyckats hålla eländet tillbakatryckt så pass att jag kunde hålla jämna varvtider under alla 6 varven och från min 55:e startposition köra upp mig till 24:e plats i mål.

Det här var ju mitt första Superbikelopp och därmed också mitt första 6-varvslopp på Mountain Course (alla andra soloklasser kör 4 varv och sidvagnar bara 3) och utan överdrift är det här det absolut jobbigaste jag gjort fysiskt och inte minst psykiskt i hela mitt liv. Det gällde ju att orka hålla koncentrationen uppe under 1 timme och 53 minuter som det tog för mig att genomföra tävlingen. Därför är jag också extra nöjd med att jag lyckades sätta mitt snabbaste varv under det avslutande sjätte varvet och med tiden 18:19:999 är det nytt personbästa med råge. Som extra krydda fick jag någon timme efter målgång dessutom reda på att jag med min nya varvtid tydligen är den snabbaste svensken i TT-tävlingarnas 111-åriga historia. Stort tack till teamet, sponsorer och alla andra som gjort dagens resultat möjligt.”

Den som vill ha koll på Björns framfart på ön klickar lämpligtvis här. Eller spanar in Björns teamsida på Facebook som hittas här.