annons
Hem » Nyheter » ABS på Sprint ST

ABS på Sprint ST

Trots att dagens motorcyklar ofta har extrema prestanda är det än så länge ovanligt med låsningsfria bromsar. Triupmhs sportiga touringhoj, Sprint ST är ytterligare en modell i raden som anammat den säkerhetshöjande tekniken.

Många hojar har alldeles förträffliga bromsar som medger extremt korta bromssträckor. Om du kan utnyttja dem vill säga. Den genomsnittlige mc-föraren vågar sällan använda sina bromsars fulla kapacitet av rädsla för att låsa hjulen. Av den anledningen är ABS-systemet ett mycket värdefullt hjälpmedel för de allra flesta förarna.

Nu sällar sig Triumph till de som erbjuder ABS på sina motorcyklar. Först ut är sporttourern Triumph Sprint ST.

– Detta är motorcyklar som körs långa sträckor, och ofta i motorvägsfarter. Därför var det naturligt att Sprint ST blev vår första modell med ABS, säger Krister Åkerblom på Triumph Motorcycles.

Det finns en föreställning bland vissa motorcyklister att ABS tar bort mc-känslan. Att man kan bromsa effektivare på egen hand. Tyvärr är det i praktiken ett ytterst fåtal som är så kompetenta förare. Dessutom har systemet konstruerats för att märkas så lite som möjligt. Syftet är ju att ge föraren ökad säkerhet, inte ta kommandot över hans körning.

Triumph Sprint ST 2006 med ABS kostar ca 129,990:-, samma som förra årets modell med konventionella bromsar