annons
Hem » Nyheter » Bygge: Zero som en sprängskiss

Bygge: Zero som en sprängskiss

Hugo Eccles på den kalifornienbaserade customfirman Untitled Motorcycles har satt tänderna i en Zero SR/F och byggt om den till en dragracinginspirerad XP som står för Experimental. Eccles fick i lägga vantarna på hojen redan när den var i förproduktionsstadiet och han fick även tillgång till fri konsultation med Zeros ingenjörer och elektronikexperter.

– Vi har varit fans av Hugos arbeten ända sedan vi såg hans Hyper Scrambler, så vi kände att vår SR/F var passade perfekt till hans futuristiska stil, säger Zeros utvecklingschef Brian Wissman.

Hugo, som är utbildad på Royal Collage of art in London, tog sig an utmaningen med glädje.

– När man har att göra med en förbränningsmotor, har man även fysiska begränsningar. Bensintanken måste sitta över motorn, förgasarna ska hållas borta från turbulensen, avgasröret ska dras så det inte överhettas och så vidare. Men dom reglerna finns inte på en elektrisk motorcykel vilket ger en otrolig frihet för en designer, berättar Hugo.

Idén föddes således att skala av allt onödigt karosseri och ge hojen illusionen av en sprängskiss där drivlinan, batteriet, motorn, laddaren och andra komponenter skulle exponeras.

Men var kommer dragracingen in i bilden?

– Med XP:n kör du bokstavligen motorn. Det är en bedrägligt kraftfull hoj och du måste fysiskt tämja den råa styrkan. Hojen går från 0 till 200 km/h utan växlingar, och accelerationen känns om att flyga ett jetplan.

Foto: Ludovic Robert. Läs mer om alla tekniska specifikationer hos Untitled Motorcycles.

 

Zero SR/F original