annons
Hem » Nyheter » Yamaha tar ut svängarna

Yamaha tar ut svängarna

Det kanske intressantaste japanska märket just nu är Yamaha. Nyligen presenterade de en ny typ av nakenhoj med sin kubiskstinna MT-01. Nu tänjer de ytterligare på gränserna och visar upp några designutsvävningar och en fräck 250:ia som eventuellt ska börja säljas i Europa. Namnet på maskinen är Tricker och stilen är BMX-lik, det vill säga ett slimmat chassi och en allmänt robust stil.

På den stora Intermot-mässan i München visades det upp en del intressanta konceptmaskiner. Ett av de märken som hade tagit ut svängarna mest var Yamaha. De hade bland annat ett par superfräcka elmoppar som kunde vikas ihop för platsbesparing och en moped med metanolbränslecell. Inga av dessa maskiner är dock redo att komma ut till konsument riktigt ännu. Det är däremot Tricker.

Tricker är en kaxig liten sak utrustad med en luftkyld fyrtakts 250-kubiksmotor. Vikten är låga 110 kilo och totallängden korta 1.980 millimeter. Yamaha skriver själva att ramen är lika liten som på juniorcrossen YZ 85. Tricker säljs idag på den japanska marknaden. Eventuellt kan en introducering på den europeiska marknaden vara aktuell.

För att krydda till Tricker-anrättningen lite extra presenterades ytterligare två designdrömmar i samma familj, Tricker Pro och Air Tricker. Tricker pro är i princip en strippad och hottad standard-Tricker. Maskinen har extra fotpinnar så att den akrobatiska föraren kan stå lite hur han känner på hojen. Air Tricker (klicka på bilden ovan för att se den) är ännu mer extrem och utrustad med exempelvis en ram i kolfiber. Vikten är lätta 90 kilo och motorn är en encylindrig, vätskekyld, 250.

Vad tycker du, ska Tricker tas in till Sverige? Är Air Tricker fräck eller en given flopp? Tyck till i forumet!