annons
Hem » Nyheter » Världsomfattande stafett för kvinnliga motorcyklister

Världsomfattande stafett för kvinnliga motorcyklister

Den 3 maj kommer Women Riders World Relay (WRWR) till Sverige. Det är en världsomspännande stafett för kvinnliga motorcyklister som startade i Skottland i februari och som ska pågå till januari 2020.

Syftet är kort och gott att lyfta fram det stora antalet aktiva kvinnor i mc-världen. De svenska representanterna tar över stafettpinnen från de danska och överlämnar till de norska för att senare återta den för färd mot Finland. Den preliminära sträckorna går först från Skåne via Småland upp till Göteborg och Svinesund medan den andra etappen (med början 8 maj) är planerad från Stöten i Dalarna till Stockholm för färjan österut.

Just nu håller man på att samla in frivilliga deltagare och redan har ett hundratal anmält intresse. Alla typer av motorcyklar är välkomna. Som deltagande tjej blir man ”Guardian” av stafettpinnen, men även män är välkomna som medföljare.

Globalt sett har nästan 16.000 kvinnor hittills engagerat sig i över 100 länder.

Mer info om arrangemanget, den svenska sträckningen och anmälan på WRWR:s hemsida och respektive sträcknings Facebook-sida: Skåne-Svinesund samt Stöten-Stockholm.