annons
Hem » Motorcykel » Uppdaterad Scramblerfamilj
Ducati Scrambler Café Racer 2019.

Uppdaterad Scramblerfamilj

Nyligen var redaktören iväg och provkörde uppdaterade Ducati Scrambler Icon. En maskin som bland annat fått en finslipad motor, ny strålkastare, omarbetad fjädring och automatiskt återgående blinkers. Nu visar det sig att Ducce rullar ut de här förändringarna också på de övriga modellerna i 800-kubiksfamiljen.

Ducati Scrambler Desert Sled 2019.

Utöver de redan nämnda uppdateringarna begåvas också familjen med en uppdaterad instrumentering som nu visar vald växel samt bränslenivå. Det går också att koppla ihop mobiltelefonen med instrumentet får att på så sätt ha koll på inkommande samtal eller byta låt som skickas upp till förarens intercomsystem.

Ducati Scrambler Full Throttle 2019.

En viktigt sak som är värd att nämna är också att maskinerna till 2019 bestyckas med kurv-abs. Det här är ett system som gör att föraren kan bromsa och lite på att abs:en fungerar även under hårda nerlägg. En klar säkerhetshöjare, alltså. Traction control får dock ägaren klara sig utan. Enligt Ducati själva handlar det om att Scramblerfamiljen ska vara så avskalad och basic som möjligt eftersom det ligger i modellens natur.

Ducati Scrambler Icon 2019. Provkörningsrapport i AoMC 9-2018.

Vajerkopplingen har bytts ut mot en hydraulisk dito. Mer lättmanvövrerad än den gamla. Dessutom är både broms- och kopplingsgrepp numera justerbara.

Mer info om hojarna hittas här.