annons
Hem » Nyheter » Tre lyckliga till Nya Zeeland
Arto Kallioinen (Finland), Ronnie Lundberg (Sverige) och Ole Christian Kristiansen (Norge) kommer att representera Norden i den stora GS Trophy-finalen i Nya Zeeland

Tre lyckliga till Nya Zeeland

International GS Trophy är ett BMW-arrangemang vart annat år där äventyrssugna från hela världen tävlar om platser till sitt kanske livs häftigaste hojresa. Förra året gick finalen i Mongoliet. Nästa år står Nya Zeeland på schemat.

I helgen var det nordiskt kval i Lidköping där 50 hugade GS-entusiaster skulle gallras ner till ett team om tre. Efter mycket svett och några vurpor stod det klart att Arto Kallioinen (Finland), Ronnie Lundberg (Sverige) och Ole Christian Kristiansen (Norge) tog hem biljetterna och därmed kommer att representera Norden på andra sidan jorden i början av 2020.

Teknisk arrangör i Lidköping var Touratech Experience. I den den stora finalen ”down under” är det BMW som står för alla utgifterna och deltagarna kommer att få köra på var sin F 850GS.

– Detta var fantastiskt, det hade jag aldrig trott. Nu blir jag väl tvungen att ställa in några körlektioner, säger Ronnie Lundberg som till vardags arbetar som trafiklärare.