annons
Hem » Nyheter » Studenternas paketlösning

Studenternas paketlösning

Vad köper man när man redan har all extrautrustning till sin hoj? Jo, en bil kanske. Eller både bil och hoj tillsammans redan från början. Det är i alla fall tanken med den konceptpickup, baserad på en X7, som BMW nyligen presenterade. Den ska nämligen passa som handsken på handen till en F 850GS och tillsammans ska fordonen nu ”nå även till de mest avlägsna av jordens hörn”.

Bilen är framtagen av studenter på BMW:s konceptavdelning i München tillsammans med tillverkarens teknik- och elektronikavdelningar. De fick i princip fria händer och gick loss på den stora SUV:en genom att kapa av en stor del av aktern för att istället bygga ett hojflak.

– Jag är nöjd med synergin som uppstod, som lät de unga talangerna att visa sina färdigheter med ett så extraordinärt projekt, säger Milagros Caiña-Andree, styrelsemedlem på Human Resources of BMW.

Någon produktion lär vi väl knappast se av just denna bil, men tanken är ändå intressant, att sälja två fordon  i ett paket, anpassade för varandra. Det borde rimligen finnas en stor och köpstark, och inte minst märkestrogen, kundgrupp för denna typ av lösningar.