annons
Hem » Nyheter » Sainct tillbaka i topp

Sainct tillbaka i topp

Den längsta etappen i årets Dakar-rally – totalt 1.055 kilometer mellan Tan-Tan i Marocko och Atar i Mauretanien – resulterade i stora omkastningar bland mc-förarna. Fjolårsvinnaren Richard Sainct vann specialsträckan överlägset och klättrade till tredje plats sammanlagt. PG Lundmark var sexa på sträckan.

Efter kraschen i Marocko i söndags verkade Richard Saincts chanser att upprepa totalsegern i Dakar-rallyt borta. Men efter två dagars medelmåttiga insatser visade fransmannen i dag att han fortfarande är att räkna med. KTM-esset vann den krävande, 701 kilometer långa specialsträckan i överlägsen stil, sju minuter före landsmannen Jean Brucy.

Ny totalledare i tävlingen är ytterligare en fransos, Cyril Despres, som seglade upp i täten när den tidigare ledaren Isidre Esteve Pujol fick stopp, 65 mil in på specialen. Despres har sammanlagt tre minuter och tre sekunder tillgodo på Nani Roma som i sin tur har Sainct 18 sekunder bakom.

Även Fabrizio Meoni på den tvåcylindriga KTM 950-maskinen hade bekymmer. Italienaren fick punktering och halkade långt ned i resultatlistan.

Desto mer uppåt var det i det svensk/norska KTM-teamet där PG Lundmark och Pål Anders Ullevålseter paråkte i mål på specialsträckan. PG körde in som sexa och PA slutade sjua. Därmed avancerade svensken till nionde plats totalt med bra häng på förarna närmast framför. Ullevålseter är på en strålande sjätteplats.

Resultatet för deltagarna längre ned i resultatlistan är ännu inte klart. Vi rekommenderar som vanligt att kolla in Eurosports sammandrag för att få en komplett sammanställning av tävlingsdagen. Om någon händelsevis missade gårdagens tv-rapport, ber vi om ursäkt för att ha angett fel sändningstid. Starttiden varierar men kolla för säkerhets skull från den ordinarie tiden – 22.30 på Eurosport.

Morgondagens etapp i Telefonica Dakar 2004 är ”bara” 389 kilometer mellan Atar och Tidjika. Den består nästan uteslutande av en specialsträcka (355 kilometer).

Foto: H. Peuker