annons
Hem » Nyheter » Premiär för driftig Yamaha

Premiär för driftig Yamaha

Minns ni stötdämpartillverkaren Öhlins tvåhjulsdrivna offroadmaskin som för några år sedan till och med sågs i de svenska endurospåren? Nu har moderbolaget Yamaha satt en hoj baserad på enduromaskin WR 450 i produktion. En raceversion deltar i Dakar-rallyt 2004 och produktionsmodellen får Sverige-premiär på mc-mässan i Stockholm 22-25 januari.

Yamaha har inte bara effektmonstret YZF-R1, trendiga supermoton XT 660 eller feta powercruisern Road Star Warrior att visa upp på den svenska mc-mässan i slutet av januari. Under ”På två hjul 2004” blir det också premiärvisning av deras okonventionella, tvåhjulsdrivna offroadhoj WR 450 2-Trac, som nu har nått produktionsledet.

Yamahas tvåhjulsdrift bygger på en svensk idé, utvecklad av stötdämpartillverkaren Öhlins. Ett hydraulsystem fördelar en del av drivkraften till framhjulet och förbättrar hojen köregenskaper.

Med fransmannen David Fretigne som förare deltar en Yamaha WR 450 2-Trac just nu framgångsrikt i Dakar-rallyt. Trots mindre motor har hojen redan vunnit en sträckseger och är den enda utmanaren till KTM:s totala dominans i tävlingen.