annons
Hem » Nyheter » Ny nakenhoj från Honda

Ny nakenhoj från Honda

Som väntat visade Honda upp en efterföljare till sin till åren komna Hornet 900 i Milano idag. Den nya maskinen heter CB 1000R och tilläggsnamnet Hornet utgår. Hojen är designad med samma penna som Hornet 600 men ännu lite vassare och häftigare. Kolla bara på den superfräcka och kaxigt kantiga ljuddämparen!

Motorn hämtas från förra årets Fireblade men är så klart nedtrimmad för bättre mellanregister. Vi gissar på i runda slängar 150 kusar. Vilket gör den till en direkt konkurrent till nya MV Agusta Brutale 989R och Yamahas FZ1N.
Ramen är en vidareutvecklad variant av lill-Hornets aluminiumkrökar och övriga komponenter håller hög klass. Bland annat är framgaffeln hämtad direkt från 2008 års ”Blade”. Radialok från japanska Tokico ska se till att få hejd på maskinen. För den som vill erbjuds hojen med ABS och Hondas egna CBS, det vill säga kopplade bromsar.

Någon viktuppgift har vi ännu inte sett men troligen hamnar ekipaget på runt 200 kilos torrvikt. Klicka på bilden ovan för att se hojen i en läcker gul färg!