annons
Hem » Motorsport » Nu ska MotoGP spara

Nu ska MotoGP spara

Kawasakis avhopp i januari aktualiserade problemen med skenande kostnader i roadracingens kungaklass. Nu ska MotoGP spara och det med omedelbar verkan. Elektroniken begränsas och motorerna måste användas i flera tävlingar utan renovering.

Vid ett möte i går beslutade den internationella mc-federationen FIM och tävlingsarrangören Dorna att med omedelbar verkan införa besparingar i MotoGP. Bland annat tas ett träningspass bort och övriga kortas ned till 45 minuter under den kommande säsongen. Detta gäller även i 125- och 250-klasserna

Dessutom införs ett antal tekniska begränsningar. Elektronisk starthjälp – så kallad launch control – förbjuds, liksom elektroniskt reglerad fjädring och ”ceramic composite brakes” (vilket vi förmodar innebär en återgång till hederliga stålbromsskivor).
Därutöver blir det även en begränsning i antalet tillåtna motorer. Från och med Tjeckiens GP i augusti och fram till säsongsavslutningen får endast fem motorer användas under åtta deltävlingar. Endast daglig service tillåts då utföras på dessa motorer.

Läs mer på länken nedan:

www.motogp.com/en/news/2009/Electronics+limited+and+Friday+morning+practices+scrapped+for+2009+season