annons
Hem » Nyheter » Motorsågsmassakern

Motorsågsmassakern

Tänk dig ljudet och doften av en frivarvande och blårykande motorsåg. Gångra det med 24. Montera dessa 24 ettriga, fläktkylda, tingestar i en ram och släng på ett hjul i vardera ände. Vad har vi då – jo ett motorsågsmonster vid namn Dolmette. Den närmare fyra meter långa maskinen är byggd av den tyska motorsågstillverkaren Dolmar för att fira 75 år i branschen.

Nog för att det finns många udda byggen där ute i den stora vida världen men detta åk måste väl ändå tillhör ett av de mera udda. För att hitta på något kul i 75-årspresent till företaget bestämde sig Dolmar att bygga en makalös manick. Framdriven av 24 stycken 79-kubiks motorsågsmotorer skulle väl åket väcka rättmätig uppmärksamhet, kan man gissa att de tänkte i ledningsgruppen. Varje motor ger 7,1 hästar vid 10.000 rpm, vilket ger en totaleffekt av 170,4 kusar. Maxvridet är över 400 Nm. Ekipagets totalvikt är 300 kilo och den teoretiska topphastigheten är 260 knutar.

Den som vill lyssna på underverket klickar omedelbums in sig på följande länk: http://www.dolmette.de/html/22_128_DEU_HTML.htm