annons
Hem » Koncept » Ny Rocket på gång från Triumph
Kan detta vara nästa generations Triumph Rocket?

Ny Rocket på gång från Triumph

Triumphs muskelkryssare Rocket III väckte onekligen uppseende när den kom 2004. Radtrean på maffiga 2,3 liter fick många motorjournalister att höja på ögonbrynen en extra nivå. Maxeffekten var visserligen inte lika imponerande med sina 145 hk, speciellt med tanke på cylindervolymen och hojens höga vikt, men vad gjorde det när motorn satt inne på så ofantliga mängder av vridmoment?

Sedan dess har Rocket III blivit något av en ikon bland muskelhojarna, men samtidigt slagits mot ständigt snävare miljökrav och en försäljning som aldrig riktigt tog fart.

Triumph Rocket III väckte stor uppmärksamhet när den dök upp för första gången 2004.

En del har säkert funderat på om Triumph snart kommer att förpassa bjässen till historien, men bilder som läckt från Triumphs Dealer Conference och ut på nätet talar för att det tvärt om snart är dags för en ny raket.

Den suddiga konceptbilden ovan säger inte särskilt mycket, men om Triumph verkligen har en ny Rocket på gång så kan vi i alla fall utröna en del detaljer som pekar i en viss riktning.

Singelsving och USD-gaffel till att börja med. Monoblock från Brembo likaså, och anpassning till Euro4 såklart. Eftersom det knappast lär bli frågan om någon budgethoj, så kan vi dessutom förvänta oss alla de senaste elektroniska hjälpmedlen.

Allt är spekulationer givetvis. Triumph kan komma att ändra på det mesta innan hojen släpps, kanske de väljer att inte släppa den. Hur som helst väcker bilden – som inte är det enda materialet på hojen som läckt – hopp om att Triumph Rocket III snarare kommer att få nytt liv, än att gå i graven.