annons
Hem » Nyheter » MC Mässan 2021 ställs in

MC Mässan 2021 ställs in

Trots att den svenska mc-handeln kan redovisa positiva siffror för våren 2020, är läget ovisst kring hur marknaden kommer att påverkas långsiktigt av den rådande coronapandemin. Därför har Moped- och Motorcykelbranschen (McRF) tagit det tunga beslutet att inte arrangera MC Mässan på Friends Arena i januari 2021, som planerat.

– Styrelsen för McRF har tagit beslutet med hänvisning till den rådande situationen och efter noggranna analyser av möjligheterna av att arrangera MC Mässan när vi inte vet hur länge vi befinner oss i en coronapandemi, förtydligar Niklas Kristoffersson, vd i McRF i en kommentar till Allt om MC.

Framför allt måste säkerheten sättas i fokus, men även de ekonomiska riskerna eftersom MC Mässan är ett så kallat ”framtungt projekt”, med stora kostnader tidigt planeringsprocessen och intäkter i form av biljettförsäljning först i slutskedet.

– Det skulle vara ansvarslöst mot både besökare och utställare att inte ta detta på fullt allvar och hitta andra sätt för branschen och handlare att möta kunderna, fortsätter Kristoffersson.

Med ”hitta andra sätt”, hintar han om att McRF redan nu har alternativa idéer. Och om vi läser mellan raderna blir det även en kompensation för årets inställda Start2Ride-event.

– Vi har beslutat att inleda planeringen för en omfattande mc-branschturné med utställningar, uppträdanden och provkörningar under en rad veckor våren 2021, avslöjar Niklas Kristoffersson.