annons
Hem » Nyheter » Mc-dag för tjejer i Falkenberg

Mc-dag för tjejer i Falkenberg

Den 25 maj, och för åttonde året i rad, arrangeras Tjejdagen på Falkenbergs Motorbana. Initiativtagare är Åsa Tingemar:

– Från början var tanken att locka fler tjejer till motorbanan. Det var lite machostuk över stämningen och som kvinna var det inte alldeles enkelt att göra sin stämma hörd, eller våga ge sig ut bland killarna på banan. En tanke formades om att ordna en dag då bara tjejer skulle vara välkomna, få prova att köra hoj för första gången eller prova på bankörning, berättar Åsa.

Ordförande i Falkenbergs Motorklubb (FMK) var med på noterna och utan att egentligen förstå vad de gett sig in på, gick de ut på Facebook med evenemanget. Gensvaret blev enormt och alla platser till både provkörningar med körskola och provkörningen på banan tog slut inom en veckas tid.

– Jag är superstolt över det jag dragit igång och fortsatt arrangera varje år (med FMK i ryggen), det är mycket att rodda med eftersom allt är på ideell basis. I år har jag dock fantastisk hjälp av Kajsa som jobbar på kansliet. Dessutom har SMC Väst har varit till ovärderlig hjälp under alla år med att vara instruktörer för dem som provkör på banan. Falkenbergs Motorklubb har sedan ett par tre år tillbaka ”tagit upp” Tjejdagen i sin organisation och den är idag ett av de större evenemangen banan arrangerar.

Tjejdagen klassas som trafikövning och därför gäller också de flesta förares mc-försäkringar fullt ut. I år är 95 biljetter sålda och Tjejdagen startar dagens första körning kl 09.00. Förarna är indelade i grupper efter förkunskaper och kör ungefär åtta pass mellan klockan 9-17.

För mer info: Tjejdagens Facebook eller Falkenbergs Motorklubb.