annons
Hem » Nyheter » MC Collection nyöppnar lördag 1 juni
Landets främste mc-klassikersamlare Ove Johansson gläds åt att äntligen få nyinviga MC Collection.

MC Collection nyöppnar lördag 1 juni

I morgon lördag blir det nypremiär för Sveriges främsta museum för klassiska motorcyklar. Efter nio år i Sollentuna blev det ett tungt besked för många entusiaster när eldsjälarna Christer R Christensson och Ove Johansson förra året meddelade sitt beslut om att av avveckla den befintliga verksamheten och dessutom avyttra en större del av samlingen.

Men helt skulle de inte sluta, utan slöt sig istället samman med Tidö Slotts ägare, tillika motorfantast, David von Schinkel för att öppna en ny utställning i stenstallet från 1800-talet på slottets ägor. Lokalerna har tills nu rymt ett leksaks- och seriemuseum.

En ny aspekt i mc-utställningen är att man i större grad lyfter fram personerna bakom hojarna, inte bara fordonen i sig. Omkring 120 motorcyklar kommer att visas, plus en rad spännande mc-rekvisita.

Tidö Slott, byggt 1625-1641, anses vara Sveriges bäst bevarade slott från stormaktstiden. Du hittar slottet strax söder om Västerås.

Lördag 1 juni klockan 14.00 är det invigning för allmänheten. Därefter håller museet öppet tisdag-söndag 11.00 – 17.00 fram till 30 september.