annons
Hem » Motorcykel » Lyckad helg i Stockholm
  • Start2ride

    Start2ride

Lyckad helg i Stockholm

2016 års Start2Ride där hundratals gratis körlektioner på motorcykel genomfördes blev det bästa och största hittills. Gillingebanan stod som värd och det genomfördes även tusentals provkörningar av nya motorcyklar av de som redan har mc-körkortet. Sveriges hojimportörer fanns på plats för att låta motorcyklister provköra nya modeller, men viktigast var alla gratis körlektioner som genomfördes för de utan hojkörkortet.
– Motorcykeln är ett fantastiskt transportmedel och har många fördelar, men det Start2Ride också visar är vilken gemenskap det finns. Det är en väldigt speciellt sammanhållning och anledningen till att många kör motorcykel. Det är kärnverksamheten med Start2Ride, att visa de som är intresserade hur kul det är att köra motorcykel och ge dem en knuff på vägen mot körkortet genom en gratis körlektion, säger Per Johansson på Moped- och Motorcykelbranschens Riksförbund.
För att erbjuda en komplett service på plats kunde man bland annat prata med försäkringsbolag och genomföra en synundersökning för att direkt börja sin färd mot motorcykelkörkortet. Det var också 858 motorcyklister som svängde förbi och provkörde de nya motorcyklar som fanns på plats längst en 3,5 kilometer lång slinga genom Gillingebanan. Två av dessa var Stefan och Peter.
– Det är suveränt, riktigt kul. Det har gjorts riktigt bra med så många företag här och lockar säkert många till att köpa motorcykel, säger Stefan medan Peter som varit på plats tidigare år och ser hur eventet utvecklats instämmer.
Var du där? Vad är din upplevelse av arrangemanget? Kommentera gärna!