annons
Hem » Koncept » Levis V6 Café Racer
Levis V6 Café Racer.

Levis V6 Café Racer

Det är ganska få som hört talas om det engelska motorcykelmärket Levis, som började tillverka tvåtaktare redan 1911. Senare gick man över till fyrtaktare och fortsatte produktionen fram till 1941, då den sista hojen rullade ut ur fabriken.

Levis Motorcycles låg sedan vilande i över 70 år.

Nu har Phil Bevan, bildesigner, köpt företagsnamnet och tillsammans med kollegan Steve Kirk planerar han att återuppväcka det gamla märket.

Det planeras flera modeller, men först ut är V6 Café Racer på bilderna. Motorn är som namnet antyder en V6, som utvecklats från en V10 bilmotor, och ligger på 1.200 kubik. Vinkeln mellan cylindrarna är väldigt smal och tack vare det är motorn bara lite över 30 cm bred. Effekten kommer att ligga runt 120 hk, med ungefär lika många newtonmeter i vridmoment. Kraften skickas ut till bakhjulet via en sexväxlad låda.

Den smala V6:an är på 1.200 kubik och har utvecklats ur en V10 från bilvärlden.

I övrigt kan man knappast undgå att designen är något utöver det vanliga, med många delar som maskinfrästs direkt ur aluminium. Hojen på bilden är dock inte den produktionsklara modellen, utan en attrapp som används för att prova ut ergonomi, design och hur olika delar passar på hojen. Mycket detaljarbete kvarstår, så det slutliga resultatet kommer antagligen att skilja sig en hel del från bilderna.

Levis Motorcycles siktar på flera olika modeller baserade på V6-konceptet. Efter Café Racer planerar man ”Urban Roaster” och sedan ”Flat Tracker” följt av två sportversioner. Basmodellerna är dock bara tänkta som utgångsmaterial. Varje motorcykel anpassas sedan till kundens önskemål. Lack, sadelarbete, fälgar, avgassystem och mycket mer kommer att kunna skräddarsys.

En hel del detaljarbete kvarstår innan modellen är klar för produktion.

Dessutom talas det i pressreleasen från Levis Motorcycles om såväl en kompressormatad version av V6:an, som om en V10-kryssare.

Den som vill kan redan nu beställa sin Levis V6 Café Racer. Priset ligger på 102.000 pund, alltså över 1.180.000 kronor.

 

Levis Motorcycles hemsida hittar du här.