annons
Hem » Nyheter » Kawasakis nya hypernakenhoj

Kawasakis nya hypernakenhoj

Kawasaki har nu släppt sin nya nakenhoj, kompressormatade Z H2. Modellen baseras på tillverkarens tidigare supersportiga H2-modeller men där den fyrcylindriga motorn på 998 kubik anpassats för bättre stuns i låg- och mellanregistret. Effekten anges till 200 hk vid 11.000 varv och vridet till 137 Nm vid 8.500 varv.

Men det är mer än motorn och ett färre antal kåpor som skiljer den nya nakenmodellen. Till exempel är ramen nykonstruerad, styrgeometrin justerad och svingen ny (H2 och H2 SX har engelsving) för mer gatuanpassat körande.

På den tekniska sidan hittar vi quickshifter (båda håll), fullt justerbara Showa-dämpare fram, Öhlins bak och Brembo till bromseriet. På den elektroniska listan hittar vi en IMU som håller koll på hojens KTRC, KIBS och KLCM. Låter det krångligt? Det är det. Men mycket kortfattat är det ett elektroniskt samverkanssystem och mäter hojens förehavanden och anpassar allt från gaspådrag till bromsverkan för bästa köregenskaper.

I synfältet hittas en ny TFT-skärm, som dessutom kan kopplas till mobilen via blåtand. Och för ytterligare att poängtera att den nya nakenhojen är en gathoj har Kawasaki även adderat en farthållare.