annons
Hem » Nyheter » Indian släpper jubileumsmodeller
Indian Scout 100th Anniversary

Indian släpper jubileumsmodeller

Nästa år är det ett helt sekel sedan Indians första Scout kom ut på marknaden. Det firar den amerikanska tillverkaren med två jubileumsmodeller – en Scout Bobber Twenty samt en limiterad 100th Anniversary Scout, den sistnämnda i enbart 750 exemplar.

Indian Scout Bobber Twenty Thunder Black

Det som främst utmärker Scout Bobber Twenty är ekrade fälgar, ”flytande” sadel och 10-tums aphängsstyre, alltså en mer old school-look som dessutom accentueras av en mix av krom och svarta detaljer. Hojen i sig kommer i färgerna Thunder Black, Sagebrush Smoke and Burnished Metallic.

Scout 100th Anniversary lackas i klassiskt rött med guldrand och förses med jubileumslogga. Dessutom får den en sadel i ljust läder för en mer dåtida känsla. Även sittställningen ska minna om förr med ett beach bar-styre.

Utöver jubileumsmodellerna kommer ”vanliga” Scout, Scout Sixty och Scout Bobber som alla får uppdaterade bromsar och Pirelli-sulor till 2020.

Indian Motocycles (utan r) grundades 1901 av den till Amerika emigrerade svensken Oscar Hedström. Från 1904 lackades hojarna röda, vilket kom att bli Indians varumärke. 1907 lanserade de sin första V-twin. Indian Scout kom 1920 och byggdes fram till 1949.

Indian Scout 100th Anniversary

Indian Scout Bobber Twenty Smoke Sagebrush