annons
Hem » Nyheter » Indian FTR 1200 klar för racing

Indian FTR 1200 klar för racing

I tidernas begynnelse var Indian en av de hetaste fabrikaten inom motorsport. Sen blev det glidare för hela slanten tills märket gick i graven. Och efter en sådär halvsekellång törnrosasömn blev det glidare igen under nya ägaren Polaris regi.

Men numera är cirkeln sluten. Redan för tre år sedan började Indian framgångsrikt rejsa med en ombyggd Scout FTR 750. Nu är det alltså dags för nya storebror FTR 1200 Hooligan att ge sig in i matchen.

Indians 1200-racer är förstås modifierad,  ett jobb gjort i samarbete den den Wisconsin-baserade motorfirman S&S Cycle. Vad de gjort är att flytta upp avgasrören, byta ut styrhuvudet för skarpare gaffelvinkel och därmed kortare hjulbas. Fälgarna är bytta mot Roland Sands-grejer och fjädringen har bytts mot styvare både bak och fram. Vidare har de monterat högre fotpinnar, slängt dit en kortare bakram och skruvat fast ett mindre batteri. Och så förstås rensat hojen på sådant som inte behövs, som frambromsen till exempel.

I dessa utföranden ska hojarna nu premiärrejsa i andra omgången av European Hooligan Championship under Wheels & Waves i Biarritz, Frankrike. Datum: 15 juni.

Läs mer på Indians hemsida. 

PS. En provkörning av standardversionen av FTR 1200 kan i ni läsa i Allt om MC nr 4 som kommer ut den 4 juli.