annons
Hem » Motorcykel » Harleys 2019-nyheter
Nya powercruisern FXDR 114.

Harleys 2019-nyheter

Harley är just nu inne i en föryngsringsfas och det händer en hel del kring märket. Till 2019 noterar vi att touringmodellerna uppdateras med en helt ny version av infotainmentsystemet Boom Box kallat GTS. Detta är snabbare, enklare att hantera och har dessutom Apple Carplay. Ett urval av 2019 års Harleys begåvas dessutom med adaptiva strålkastare av led-typ som kan anpassa ljuskäglan efter nedläggningsvinkel.

Som bekant har jänkarna ett par trike-maskiner i modellprogrammet. Dessa föräras med ett nytt bromssystem där bromskraften fördelas ut elektroniskt. Dessutom får modellerna traction control och uppdaterad fjädring. Inte alla men några av Touringmodellerna begåvas dessutom med den extra biffiga 114 kubiktum stora varianten av Milwaukee-Eightmotorn.

2019 års trike.

Jahapp, säger du, men är det några nya modeller då? Jajamensan. Främst är det CVO-flottan som har setts över. Samtliga begåvas med det nya infotainmentsystemet samt den högpresterande 117 kubiktum stora motorn med extra fria andningsvägar. Vi pratar tre nya modeller: CVO Street Glide, en fräck bagger försedd med en 900-watts stereo för extra dunk genom stan. CVO Road Glide, här har komforten satts i första rummet. Och CVO Limited som är en maskin med extra lyx och lull-lull.

CVO 2019.

Men vi har sparat det bästa till sist – den nya powercruisern FXDR 114. Som namnet antyder har den en motor på 114 kubiktum, eller 1.868 kubikcentimeter. Maxvridet är 160 Newtonmeter. Spisen har parats ihop med ett chassi som har gått på bantningskur och hojen har försetts med en räcka aluminiumdetaljer (bland annat sving och fälgar) och delar i komposit, till exempel stänkskärmarna. Fjädringen uppges vara ”premium” och ekipaget väger in på 289 torrkilon.

FXDR 114.

FXDR är den Softailmodell som erbjuder störst nedläggningsvinkel, den ska alltså gå att åka undan med även när vägen svänger. Men mycket handlar så klart om det biffiga utseendet som krönts med ett fett 240-bakdäck.