annons
Hem » Nyheter » H-D:s giv för 2005

H-D:s giv för 2005

Inga jättenyheter men många små godbitar. Så kan man sammanfatta Harleys giv för 2005. Ett par nya modeller blir det i alla fall. Bland annat en tjejflörtande 883:a med en 66 centimeter låg sadelhöjd och en krombeströdd Softail Deluxe med vita däckssidor. Ny är också Dyna Super Glide Custom som får en extra vackert upputsad Twincam-motor.

Harley är ett märke med tradition och har kommit att bli mästare på att finputsa och småjustera redan befintliga modeller. Så sker även i år. Den nya Lill-Sportstern med tillägget L, som står för Low, är dock en ny modell (klicka på bilden för att se den). Hojen har framflyttad sadel och tillbakaflyttat styre för att passa de riktigt korta förarna.

Springer Classic och Deluxe är de nya medlemmarna i Softail-serien. Deluxen har vita däckssidor (se bilden) och en fet gaffel. Avståndet från mark till sadel är låga 62 centimeter. Fötterna vilar på breda fotplattor. Springer Classic har en gammaldags Springer-gaffel och läckert lågt dragna ljuddämpare.

I Dyna Glide-klassen finns en modell kallad Custom som är ny för –05. Extra mycket krom och en alldeles glänsande Twincam-motor är receptet. Sadeln är snyggt avsmalnande i bakkant. Inte någon höjdare för passageraren gissar vi.
För de som är ute efter extra prestanda i sina glidaråk kommer Harley att bygga ett limiterat antal Screamin´ Eagle-hojar. Bland annat Fat Boy, V-Rod och Electra Glide 2 kommer trimmas från fabrik.

Mindre nyheter är att V-Rod kommer att finnas i flera nya färger och att man som tillval till flera H-D-modeller kommer att kunna få de nya Profile Laced-fälgarna. Ägarna till Softail av 2005 års modell slipper resa hojen för att kolla oljenivån. Det kan nämligen numera göras på sidostödet.

En säkerhetsdetalj som hela Harley-linjen får är klarglas i strålkastaren. Det ska ge ett bättre ljusflöde.