annons
Hem » Motorcykel » Gratis körkort för mc
MC-stipendiet

Gratis körkort för mc

Ja, det kan det faktiskt bli för sex personer i sommar. Det är Svedea som delar ut sitt MC-stipendium, vilket är en kostnadsfri intensivkurs för mc-kort. Ansökan görs här och den måste vara inne senast den 31 mars.

– Föryngring är viktigt i branschen och vi har därför tagit bort åldersgränsen på stipendiet. Men för att man ska kunna lyckas med intensivkursen krävs trafikvana och vi har därför kravet att man ska ha haft körkort för bil i minst två år och man ska även ha kört regelbundet, säger Stefan Karlsson, produktansvarig för mc-försäkringar på Svedea.

4 kommentarer

 1. Micael Andersson

  Har nu som egen företagare försökt att ta mc kortet som jag hade pågång när jag var dryga 20 år. Hade då Gjort proven..kört balansproven och det var bara typ att köra upp då min 46 åriga mamma gick bort och då la jag av p.g.a allt som hände då. Men vill ju så gärna ta kortet på gamla dar nu när man blivit över 50 år och har en ny Motorcykel som står i garaget. Får se hur det blir för jag verkar inte få ändan ur vagnen att börja på något vis.
  // Micke

 2. Har länge funderat på att ta körkort. Men kostnaden har varit en av anledningen att det aldrig blivit av. Detta är därför ett ypperligt tillfälle att ta mig i kragen. Fyller 26 år nu i augusti och jobbar på heltid som budbilschaufför så trafikvanna finns. Har haft B körkortet i över 5år.

 3. Jerker Henriksen

  Tjenare. Jag är en kille på 32 år som ha velat ta hoj kort i 10 år men pengar och annat som har stoppat de. Ha nu bestämt mig för att börja till vår/sommar om allt går som de ska. Lite ekonomisk hjälp tackar man ju inte nej till.
  Kör bil mellan 10-20 mil per dag och har haft B kortet sen jag var 19 så vanan finns definitiv. // Jerker

 4. Jag har velat ha mc kort sedan 10 års ålder. Är nu 29. Har ej ekonomi att klara en utbildning. Tacksam för all hjälp