annons
Hem » Nyheter » Försök med bullerkameror inleds

Försök med bullerkameror inleds

Det låter som ett aprilskämt, men är faktiskt sant. I Storbritannien inleds inom kort försök att komma åt inte bara fartsyndarna, utan även ljudsyndarna, främst i stadstrafiken. Det hela är initierat av Department for Transport och går helt enkelt ut på att decibelmätare kopplade till kameror placeras på strategiska platser.

Max tillåtna ljudvolym är i dag 74 dB och inom några år väntas gränsen sänkas till 68 dB. Och just högljudda motorcyklar är en fordonsgrupp som man vill komma åt.

– Bullerföroreningar gör livet för människor i samhällen över hela Storbritannien till ett absolut elände och har mycket allvarliga hälsoeffekter. Det är därför jag är fast besluten att ta tag i olägenheterna som plågar våra gator. Ny teknik hjälper oss hitta vägen till att göra våra städer tystare, och jag ser fram emot att se hur dessa spännande nya kameror kommer att fungera, säger Chris Grayling, på Department for Transportation.

Tony Campbell på The Motorcycle Industry Association är också positiv:

– Alla tillverkare som producerar nya motorcyklar  följer strikta regler om buller och utsläpp och vi välkomnar dessa försök som ett potentiellt sätt att upptäcka alltför höga buller i vårt samhälle.

Källa: Sunday Times