annons
Hem » Nyheter » Fler kusar i nya 999R

Fler kusar i nya 999R

Hästkrafts- och prestandakriget har flammat upp rejält på sistone. De fyra essen från Japan är grymma men italienarna har svar på tal. Nu senast MV Agusta F4 1000S som toppar 301 knutar. I dagarna har vi fått reda på att 2005 års modell av Ducati 999R får elva bonushästar och är nu uppe i 150 hk.

Nya R:en börjar säljas i USA redan denna månaden. Anledningen är att ett antal måste ut till kunderna för att hojen ska kunna homologiseras in för racing. Ducati har genom en omarbetad topp, större titanventiler och tekniskt finlir på insprutningssidan lyckats kräma ur ytterligare elva hästar ur den 999 kubik stora V-twinnen.

Aerodynamiken sägs också vara bättre. En hel del förare har nämligen klagat på att hojen tidigare blev orolig i frampartiet vid höghastighetsorgier. Den nya rutan ska också ge ett bättre vindskydd för föraren. En ny Öhlins-gaffel med modifierade komponenter är tänkt att ge det röda spjutet fördelar i kurvsektionerna. Självklart har en hoj av denna kaliber radialmonterade bromsok och justerbara fotpinnar.

Till Europa kommer maskinen först nästa år.