annons
Hem » Nyheter » Ducatis eldiga hojar!

Ducatis eldiga hojar!

Nu är Milano-mässan igång och först ut i rampljuset var Ducatis nya maskiner. Inte mindre än tre stora nyheter bjöds publiken på; 848, 1098R och Monster 696. Alla tre vackra skapelser med läckra designlösningar.

Den kanske mest intressanta modellen av de tre är nya lill-Monstern. Den indikerar nämligen att det är ett generationsskifte på gång i den 15 år gamla modellserien. 696:an har en ny ram och en klart kaxigare design än föregångaren. Vi hittar också mustiga radialok från Brembo och dubbelpipor som mynnar ut under sadeln. Även motorn har fått sig en rejäl översyn. Bland annat har effekten hoppat upp nio procent till 80 hästar. Det här bådar helt klart gott inför omgörningen av resten av Monster-programmet!

Ducati 848 är vass liten rackare bestyckad med 134 hästar i ett 165 kilo lätt chassi. Det är 30 procent mer effekt och 20 kilo mindre än föregångaren 749! Räkna med att den här hojen blir vass på bana. Fast inte lika vass som den nya värstingen i Ducatis modellprogram, 1098R.

1098R har en uppborrad Testastretta-motor som mäter hela 1.198 kubik. Allt för att passa perfekt in under 1.200 kubiksgränsen i Superbike-klassen där Ducati ämnar tävla med denna maskin.
Effekten är mäktiga 180 hästar medan vikten har pressats ned till fina 165 kilo. För den som vill ha mer finns dessutom ett racekit. Öhlins-dämpare är en självklarhet på en så här pass exklusiv maskin liksom Brembos värstingbromsar.

Några priser på nyheterna är än så länge inte fastställda.