annons
Hem » Nyheter » Damon Hypersport – god för 320 km/h

Damon Hypersport – god för 320 km/h

Talet 200 tycks ha varit heligt när kanadensiska Damon utvecklade sin nya elhoj, som de avtäckte igår. Den 200 hästar och 200 Nm starka motorn sägs vara god för 200 mph, alltså 320 knyck i kilometer. Vidare ska den gå 200 miles (32 svenska mil) på en laddning och med en Level 2-laddare (240 volt) ska batteriet bli fullt på mindre än tre timmar.

Två versioner kommer, dels Hypersport HS och Hypersport Premier. Den sistnämnda i begränsad upplaga med kolfibersving, Brembo-bromsar och Öhlins-dämpare.

En unik innovation som de båda modellerna delar är det som Davon kallar för The Shift System. Det innebär att du genom en knapptryckning kan flytta inte bara vindrutan utan även styret, sadeln och fotpinnarna och därmed ändra sittpositionen beroende på om du kör landsväg eller i stan.

Vidare har hojarna CoPilote Advanced Warning System, teknik som via ljus och vibrationer gör föraren uppmärksam på övriga fordon och andra hinder i trafiken.

De första hojarna kommer att vara leveransklara i mitten av 2021, men det går bra att lägga en beställning redan nu mot handpenning. Priset blir från 24.995 dollar.

Länk till Damon Motorcycles.