annons
Hem » Nyheter » Buells WSBK-hojar till salu
EBR 1190RS

Buells WSBK-hojar till salu

Efter att ha avslutat samarbetet med Harley-Davidson sökte sig Erik Buell nya vägar och startade EBR (Erik Buell Racing). Tanken var att bygga den ultimata amerikanska racemaskinen, baserad på East Troys V-twin.

2013 ställde John Dimbylows Splitlath upp i såväl Isle of Man som Macau GP med en EBR 1190Rs. Året därpå tog EBR sats inom World Superbike men i mitten av 2015 drog sig huvudsponsorn Hero ur så ESB fick avsluta mitt i säsongen. Dock ställde Splitlath upp till 2015 och 2016 innan EBR:s racesatsningar gick i graven.

Svenska NCCR, som har varit sponsorer till Erik Buell under många år, säljer nu ut hojarna och inventarierna från EBR:s sista tävlingssatsning. NCCR ägs av familjen Krüper:

– Det är bara en gång i livet man får chansen att ha en sådan här samling hojar och delar till hands. Buellvärlden måste tacka Johan Dimbylow på Splitlath för att han hållit reda på grejerna i alla år. Det är helt enkelt fantastiskt, dessa tio hojar och den enorma mängden delar var i kärnan i Eriks arbete och är en enastående del av motorsporthistorien, säger Jens Krüper.

– Jag ville verkligen inte att något skulle försvinna, eftersom jag byggt upp en så stark anknytning till varumärket och grabbarna på East Troy. Det var ett sant nöje att få jobba med dem och vara en del av utvecklingen av dessa banbrytande maskiner. Hojarna har blivit en del av mig och var de roligaste tävlingsåren jag hade. Vi är väldigt stolta över det vi uppnådde med Erik Buell, men cyklarna bara samlar damm så jag bestämde mig för att de skulle få ett bättre liv med ägare som skulle vårda dem, säger John Dimbylow.

Priserna är från 35.000 euro för RS-hojarna och från 45.000 euro för WSBK-cyklarna.

Länk till NCCR:s försäljningssida.