annons
Hem » Nyheter » Buell lanserar elhojen Fuell

Buell lanserar elhojen Fuell

Eric Buell är kanske mest känd som den tekniske innovatören som fyllde oljan i svingen, satte bromsskivorna längs med fälgarna och som byggde racers med Sportstermotorer. Och när Harley-Davidson knipsade av samarbetet satsade han i stället på det egna märket EBR.

Nu är han åter i ropet, denna gång i samarbete med Frédéric Vasseur och Francois-Xavier Terny från formelbilsvärlden. Firman de startat heter Fuell och på schemat står den eldrivna motorcykeln Flow och elcykeln Fluid.

Flow ska byggas i två versioner, en med 11 kW (15 hk) och en med 35 kW (47 hk), båda med motorn direkt på baknavet. Räckvidden är beräknad till 20 mil. Än så länge är de förtegna med mer ingående tekniska detaljer, men menar att målet är att hålla kostnaderna nere så att prislappen hamnar på konkurrenskraftiga 10.995 dollar, vilket blir 102.500 kronor omräknat i dagens kurs.

Än så länge har de bara släppt digitala bilder, men framåt vårkanten har företaget lovat att visa upp riktiga arbetsprototyper. De färdiga hojarna beräknas dock leveransklara först 2021. Och då bara i USA. Det är oklart om Flow kommer till denna sidan Atlanten.

Inga tekniska data är ännu avslöjade så vi får gissa oss till vad som kommer att synas i displayen.

Fuell bygger även på en elcykel med namnet Fluid.