annons
Hem » Nyheter » Bilen är oftast boven

Bilen är oftast boven

De flesta MC-olyckor beror på bilen enligt statistik från försäkringsbolaget If. Deras utredning över MC-olyckor visar att i nio av tio kollisioner är bilisten den vållande parten.

En utredning som försäkringsbolaget If har gjort, angående vem som varit vållande i 1.072 anmälda MC-olyckor, pekar ut bilisten som vållande i nio fall av tio. Utredningen gällde mc-olyckor med annat fordon under åren 2008 – 2010. I 964 fall konstateras att bilisten var vållande till olyckan och i endast 27 fall var MC-föraren ensam vållande. I 39 fall var mc-föraren delvis vållande.
– Statistiken talar sitt tydliga språk, säger Dan Falconer, motorexpert på If. Motorcykeln är ytterst sällan vållande till trafikolyckor. Som MC-förare är du utsatt och det är helt nödvändigt att övriga trafikanter är mer uppmärksamma.
Totalt finns det ca 300.000 motorcyklar i Sverige och 37 motorcyklister omkom förra året enligt Trafikverket. Fram till och med juni i år har 21 MC-förare satt livet till medan förra årets motsvarande siffra var 13 stycken.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*