annons
Hem » Nyheter » Belgien har förbjudit nöjeskörning med mc!

Belgien har förbjudit nöjeskörning med mc!

Europas länder inför allt hårdare restriktioner i kampen mot coronaviruset. De rådande utegångsförbuden i Frankrike, Spanien och Italien innefattar att man ska undvika ej nödvändiga mc-resor. Belgien har dock tagit beslutet ett steg längre och sedan 18 mars konkret förbjudit all nöjeskörning. Pendling till arbete och resor till exempelvis sjukvård tolereras. Även cabrioleter omfattas av förbudet.

Den som blir tagen på bar gärning i Belgien kan räkna med böter i spannet 200-4.000 euro, eller i värsta fall fängelse från 8 dagar till 3 år. I dagsläget är förbudet tidsbegränsat fram till 5 april.

Så här skriver den VMBB, den flamländska motsvarigheten till SMC på sin hemsida:
Vi fick ett meddelande om detta från hälsoministeriet. De har beslutat att fritidsmotorcykelturer är förbjudna. Den allmänna principen är att antalet resor ska begränsas så mycket som möjligt. Så vänligen respektera detta beslut strikt för allas hälsa och att få denna kris under kontroll så snart som möjligt så att vi kan njuta av våra motorcyklar igen efteråt! (Google translate)

Måndagen den 23 mars gick även den brittiska regeringen ut med att all icke nödvändig mc-körning framöver är otillåten. Detta var en skärpning av de tidigare reglerna där endast gruppkörningar berördes.

Tillägg 26 mars: Det har sedan artikeln skrevs framkommit att den främsta orsaken till förbudet inte är att förhindra smittspridning, utan att få ner antalet olycksfall som annars riskerar att ockupera sjukvårdsplatser.