annons
Hem » Motorcykel » 2019 års BMW-uppdateringar
Många nya och läckra lackalternativ står på BMW:s program inför 2019. Här BMW R nineT.

2019 års BMW-uppdateringar

Extra blir standard. Det verkar, tillsammans med förändringar i lackalternativen, vara ledordet för 2019 år uppdateringar i BMW:s modellutbud.

Komfortblinkers blir standard på många av modellerna och den nya generationen blinkers kommer dessutom att beräkna aktiverad tid beroende på hastighet och inte bara gå efter en fast tid eller körd sträcka.

Dessutom uppdateras appen BMW Motorrad Connected ordentligt i och med version 1.6. Det har lagts till både förbättringar och nya funktioner som användarna själva föreslagit – bland annat kommer alternativet ”kurvig väg” att finnas i navigatorn. Även kartorna uppdateras med hjälp av TomToms navigation för motorcyklar. Appen och kartorna kan uppdateras gratis från och med augusti.

BMW K 1600 B får lägre sadel och hjälpsystem för start i backe som standard 2019.

Modellspecifikt är det mest många läckra lackalternativ som kommer till och några som försvinner, men visst finns det lite annat smågodis i påsen också:

  • K1600 serien får hjälp med starterna i backar, då Hill Start Control blir standard. På K 1600 B och K 1600 Grand America blir dessutom tillvalet med den lägre sadelhöjden 750 mm standard, medan forna standardhöjden 780 mm blir tillval. Grand America får dessutom en ny högtalare med förstärkare i toppväskan som tillval.
  • Viktjagande spekulanter till S 1000 RR kan nu uppgradera batteriet på hojen till ett litium/jon-batteri. Vikten kapas då ytterligare 2 kg och då ingår elektroniska säkerhetssystem som skyddar batteriet mot djupurladdning, överladdning och överhettning.
  • Samtliga R nineT-modeller får dynamiskt bromsljus som standard och Scramblern samt Urban GS får kryssekerfälgar som tillval.
  • Även F 750 GS och syskonet F 850 GS får dynamiskt bromsljus som standard.

BMW:s hemsida når du här.

2 kommentarer

  1. Janos Wikhardt Grönhed

    Ser fram mot all nyhet på Mc fronten å önskar Er en fin sommar !

    Mvh Janos från Malmö